fredag 30 november 2012

Färdig-gipsat

Gött är det, att få klart ett moment! Det innebär inte bara att vi tar oss framåt i processen, utan även att vissa verktyg kan försvinna från huset och att överblivet material antingen kan slängas eller förvaras på annan plats! Det liknar alltså allt mer ett hus och allt mindre en byggarbetsplats!

Varning för inbrott i husbyggen - Halland

Har hört talas om flera husbyggen som fått besök av inbrottstjuvar den senaste tiden. I ett hus stal dem allt golv och tog sig in under natten. Ett annat publicerade i Hallands Nyheter där vitvaror blev stulna.

Vad gör man? Ska man övernatta varje natt så att det inte kommer inbrottstjuvar till huset? Blir minst sagt lite orolig även om vi inte har några lösa prylar liggande.

torsdag 29 november 2012

Julklappstips


Stolt dotter presenterar mammas hudklinik. 
Se fina julerbjudanden och vilka behandlingar som erbjuds på hennes hemsida.


onsdag 28 november 2012

Heltäckningsmatta beställd

Vi bestämde oss tidigt att vi skulle ha heltäckningsmatta i sovrum och klädkammare, och vi trodde att vi hade hittat den vi villa ha. Men allt eftersom tiden har gått har vi otroligt nog ;) ändrat oss. Vi ville ha en matta som kändes lite mjukare att gå på än den vi tidigare valt. Det blev därför en mellangrå ullmatta (den ser inte riktigt ut som på bilden) från Getinge Mattcenter.

Berber Ull från Getinge Mattcenter

tisdag 27 november 2012

Skjutdörren in till allrum

Vissa moment tar längre tid än andra.. Att skjutdörren skulle ta så pass lång tid som det gjorde hade nog ingen räknat med. Skeva reglar och lite annat smått och gott är anledningen. Men nu äntligen sitter den där den ska! Snyggt jobbat Pelle och Mr S!

lördag 24 november 2012

Takpannor Säljes - Monier Jönåker Ytbehandlad Mellangrå

1 1/2 pall säljes på grund av överskott för 3 000 kr. (org. pris 4 356 kr)

Som jämförelse blir det ca 7.60 kr styck, se original pris här dvs. 11 kr styckDu får över 30% rabatt


Se org. pris + info här

Intresserad? Kommentera inlägget eller maila mig, gunnarsson.emelie@gmail.com.
(Frakt och lastning ingår ej.)

fredag 23 november 2012

Fönsterbänkar

Eksjöhus kunde enbart leverera marmor-fönsterbänkar vilket inte är i vår smak. Så nu verkar det bli limfog ekskivor som vi kapar till i passande längder.




tisdag 20 november 2012

Never ending "köks"story


Orginalvalet
Den vi inte längre kan välja.
Stackars Helena på Kökscentrum! Vår beställning av kök har varit en låång följetång. Först och främst är vi (säkert som många andra) kräsna, petiga och har höga krav på vårt framtida kök. Sen när vi väl valt alla delar, går bänkskiveleverantören i konkurs. Vi kan inte längre ha de vaskar vi valt. Vi ska välja nya vaskar och ny bänkskiva. Tar lång tid och det finns inget i samma prisklass.. frustration! Sen blev bänkskiveleverantören uppköpt, vilket innebär att vi nu kan välja det vi valde från början!Yippi!? Eller? Nej, nej nej... nu har vi ju fastnat för en annan bänkskiva.. som inte finns hos den uppköpta leverantören... puh.. Så nu är både vi och säkert Helena rätt trötta på detta. Jag är itne längre så säker på valet, men orkar liksom inte mer... det blir nog bra i slutändan ändå.
Den nu valda bänkskivan hos den uppköpta bänkskive-leverantören

måndag 19 november 2012

Förresten..

Har glömt att säga till er, att Snickarteamet äntligen är klara med det yttre!! Vi har alltså fått vår garageport installerad och alla brädor och plåtarbete på huset är klara.  Känns himla skönt att det är klart. Bra jobbat killar! Det enda som saknas nu förrutom att ytterdörren skall installeras är lite målning på de ställen där de kompletterat med knutbrädor etc. Delmål 2 - klart yttre är alltså mer eller mindre helt klart!

söndag 18 november 2012

På gång i retrospektiv


När jag nu så smått kommit tillbaka för att uppdatera HusNo38 och "På gång" i högerspalten är det superkul att se vad vi faktiskt har åstadkommit på en månad. Vi kan nämligen checka av samtliga av de punkter vi hade på agendan då. Sprutioleringen gick som smort! VVS:aren fick visserligen bila up avloppen, men han är helt klar nu. Hinkar och kabeldragning är klart! Isolera och dubbla innerväggar är så gott som klart, bara en vägg i förrådet kvar. Gipsa taket i lågdelen är klart!! Weehhaaa!!

På gång början på Oktober 2012:
* Sprutisolering
* VVS:aren bokad
* Hinkar och kabeldragning för el
* Isolera och dubbla innerväggar
* Gipsa tak i lågdel

lördag 17 november 2012

fredag 16 november 2012

En månad har gått - status


Planen för "Delmål 3- klart inre" har passerat halvvägs och vi har kommit en bra bit på vägen även IRL!
Alla innerväggar är reglade, OSB är satt förrutom i förrådet (som är nedprioriterat för nu) och det gipsas för fullt. Alla tak är gipsade och det är endast ett fåtal väggstumpar kvar som saknar gips. Det går med andra ord frammåt! Vi hoppas kunna vara klara med gipsningen i helgen så att målarna kan komma i nästa vecka! Dem vet inte om det än bara :)

torsdag 15 november 2012

Bloggpaus

Som väl noterat har det inte varit mycket aktivitet på denna blogg den senaste tiden. Ser att det har gått en hel månad sedan sist. Utan att medvetet göra som alla andra husbloggar, har även jag följt med i trenden, att efter en tids bloggande om det härliga att bygga hus, fallit in i "hinner inte", "orkar inte"träsket.

Nog snick snackat om det...

Vad står vi med bygget? Mer om det imorn! :)