tisdag 7 februari 2012

Komplettering av bygglov

Efter 16 arbetsdagar har vi nu fått en Ärendeberäftelse och en begäran om komplettering från Halmstads Byggnadskontor. Så en uppmaning till alla som ska lämna in bygglov i Halmstad.

Glöm ej: Fasadfärg samt bygghöjd utsatt på sektionsritning!

Som tur var skulle vår säljare till byggnadskontoret i ett annat ärende och kunde intyga att vår fasadfärg är vit! Hoppas att det där med bygghöjden kan ordnas upp snabbt! Nu har vi fått en handläggare dessutom, har fått höra bra saker om honom så det låter lovande!

2 kommentarer:

Villa Nystuga sa...

Det där med bygglovshandlingar skiljer sig verkligen från kommun till kommun och säkert inom varje kommun också. För oss som ska bygga mitt ute i ingenstans så har fasadfärgen "ingen betydelse alls". Vi vet inte ens vilken färg vi ska ha. I vissa andra områden så är både husets utformning, fönstersättning och färg avgörande för huruvida bygglov kommer att ges eller inte. Håller tummarna för att er komplettering inte faller utanför ramarna hos ert byggkontor :)

Unknown sa...

Ja du har nog rätt, planbestämmelserna och byggnadskontorens sätt att jobba på skiljer sig säkerligen mer än vad man tror. Det märkliga är att det inte står någonstans i planbestämmelserna att vi ska ha en viss färg eller ej...