fredag 6 april 2012

Förändringar från orginalritning - avropsprocessen

Igår träffade vi åter igen vår säljare för att gå igenom de priserna på de förändringar och val vi har gjort. Dvs saker vi tagit bort, saker vi valt till, saker som har ändrats på grund av olika anledningar.

Detta visar sig vara lite trixigt! Det är en hel del papper och parametrar att hålla ordning på. Orginalritning och orderspecifikation är de handlingar som styr. Därefter får man en ny ritning och ny orderspecifikation där alla förändringar har lagts till och dragits ifrån. Dessa två uppsättningar har vi nogrannt kontrollerat så att dessa stämmer med varandra (alla 4 dok) och emd våra avdrag, ändringar etc. OBS! Orginalritningar och orginalspecifikationen skiljde sig i tex. mått på ett par ställen. Kan vara viktigt att poängtera att kontrollera varenda m2 och enheter. För frågan är ju vilken som är gällande om orginalhandlingar skiljer sig mot varandra.

Efter 3 sidor med tillägg, borttagna och övrigt förändade priset hade vi ett 20 tal saker att undersöka och ta vidare med Eksjöhus. Många av dem klarades under mötet utan problem, medans andra ska undersökas av Eksjöhus vidare. Vi hoppas att det löser sig, så att vi kan skriva på avtalet på tisdag efter påsk.

Inga kommentarer: