lördag 25 februari 2012

Bygglov - nu har vi fått handläggare

Äntligen har vi fått oss tilldelat en handläggare från Byggnadkontoret i Halmstad. Vi lämnade in bygglovet den 17 Januari och igår den 24:e Februari fick en handläggare. We are making progress!! :)

5 kommentarer:

Villa Nystuga sa...

Måste kännas lite frustrerande när man inte kan påverka? Har man 1000 beslut att fatta så är det ju ändå en själv som avgör hur fort man ska bli klar. Här kan ni ju inte göra något annat än hoppas på att det går så snabbt och smidigt som möjigt. Än en gång, lycka till :)

/Cecilia

Unknown sa...

Tack för stödet! Det är riktigt frustrerande att bara invänta dommen. Hur lång tid tog det för er att få bygglov? Var?

Tack/ Emelie

Villa Nystuga sa...

Vi bygger i Årjängs kommun, Värmland. När vi ansökte om bygglov så frågade vi lite om gången. Här tas beslut av en byggnadsnämnd.

Innan byggnadsnämnden tar upp ärendet på ett möte skall ansökan ha skickats till 5 omkringliggande grannar för att de ska få göra yttranden under en 14-dagarsperiod. Om inga yttranden kommit in så tar nämnden ett beslut under kommande möte. Därefter skall beslutet vinna laga kraft och publiceras i vissa tidskrifter för ytterligare möjlighet till överklagan.

För vår del så lämnade vi in ansökan i slutet av november, fick godkänt av nämnden strax innan jul och därefter ett slutligt besked i början av januari. Det blir väl ca 1 1/2 månad, men då var det ju en del helgdagar som bromsade upp ärendet.

Priset för bygglov av ett hus överstigande 200kvm är här i Årjäng 20 000.

Både tidsaspekt och prisbild skiljer sig en hel del runt om i landet vad jag förstår.

/Cecilia

Unknown sa...

Hej Cecilia, Här fungerar det inte riktigt på samma sätt för detaljplanerade områden. Först skickar man in bygglovshandlingar,därefter tilldelas man en handläggare från byggnadskontoret. Denne tar sedan beslut om vi får bygglov eller inte. Om inte, så kan man ta det vidare till grannar om det är en liten avvikelse, eller till nämnden om det är en större avvikelse. Just nu har vi fått en handläggare som mest troligt inte kommer bevilja vårt bygglov. :(

Villa Nystuga sa...

Vi bygger ju iofs utanför planlagt område så det är ju också en skillnad.

Varför tror du inte att ni kommer beviljas bygglov? Någon enkel sak att ändra på för er del eller faller hela konceptet då?

/Cecilia