fredag 1 juni 2012

"Right from me" borde införas

Jag är lite bitter på att  inget går som smort. Det är i alla fall så det känns. På byggstartsmötet som vi hade för ett tag sedan blev allt påskrivet och klart. Trodde vi. När vi skulle gå igenom inköpen till grunden visade det sig att grundritningen inte stämde överens med grundspecifikationen. Vi ringde konsulten och han var tacksam att vi noterat detta. En vecka senare fick vi ny ritning, även den hade avvikelse.. Suck, pust och stön. Även om detta kankse är OK för att uppnå energikrav etc. så blir vi ju ändå osäkra i och med att specifikation och ritning inte matchar. 

Ett tag där kändes det lite som att bli behandlad såhär...
Bild lånad härifrån
...men nu har vi fått förtydligat att det verkar gå bra att bygga enligt den senaste ritningen vi fått. Trots att den inte riktigt stämmer överens med den första specifikationen. Så det känns bra, nu kan vi gå vidare igen.

Har en kvalitetsdirektör som myntat ett superbra uttryck "right from me". Tycker att byggbranshen skulle ta efter detta. Det betyder att man alltid ska lämna ifrån sig saker och leveranser med god kvalitet. Det ska vara rätt och riktig när det lämnar mig. Det är en aning respektlöst mot mottagaren att lämna ifrån sig något som OK. Men i detta fall kanske det är som med mycket annat, dålig kommunikation.

Så, det var skönt.. :) Nu har jag fått prata ut..

Inga kommentarer: