fredag 16 mars 2012

Klädkammare - planera ytorna

Vår klädkammare 260x160

Klädkammaren är det rum man absolut vill utnyttja ytorna til max! Vår klädkammaren är lite knepig att inreda i och med att den är smalare än vad vi hade önskat. Vanligen är en garderobs djup 58cm, en garderobslänga på varje sida skulle ge oss en gång på 44cm. Det går alltså inte att ha två garderober mitt emot varandra. Nå... efter långt om länge har vi nu ett förslag!

Om vi börjar utmed den vänstra långsidans södra del (mitt emot dörren), tänker vi att det faktiskt går att ställa två 58cm djupa garderober med 50cm bredd. Ritade upp hur det skulle kunna se ut med hjälp av IKEAs Planeringsverktyg, se så snyggt!

 

2 djupa PAX garderober med vita lådor

 Efter dessa två garderober tänkte vi att man kan sätta upp klädstänger. Vi har kommit fram till att vi gillar att hänga våra kläder. Därför har vi som förslag att hela 150cm ska dedikeras för att hänga kläder både uppe och nere. Detta med hjälp av 4st BRODER alternativt STOLMENT system från IKEA med 3 lodrätta stolpar att fästa i. Detta kommer att ta i djup ca 46cm.

BRODER IKEA 49kr

Min. bredd: 79 cm
Max. bredd: 120 cm
Max. belastning: 60 kg


35cm x 75cm PAX från IKEA

 På den högra 150cm långa sidan har vi tänkt använda genom att sätta upp antingen 2 st 75cm breda eller 3 st 50cm breda garderober. Dessa måste lite grundare än de andra garderoberna, annars har vi inte så mycket att röra oss på. IKEA hade inget mellan 58 och 35cm, så då får vi välja 35cm djupa. Det trista är att tillbehören inte är lika många till dessa garderober och vi får nöja oss med trådbackar som jag kanske inte beundrar så värst.  


Slutsats: Jag vill åka till IKEA för att kika på dessa "in real life" nu för att se om det skulle passa oss!

  

2 kommentarer:

johan fintling sa...

Hur går det med inredning till er KLK? Vi har en med nästan identiska mått som vi också avser att inreda med PAX...

Unknown sa...

Klädkammaren är klar! Lägger ett inlägg lite senare om detta. Just nu är den lite överöst med klädrot. Men vi är nöjda!