lördag 15 oktober 2011

Hembakat fikabröd


Bäst att göra sig till såhär i början av byggprojektet, så att alla snälla själar vill komma tillbaka.

Kanelsnittar

250 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk kanel
0,5 tsk malen muskotnöt (kan uteslutas)
5 dl vetemjöl

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

Tillsätt kanel och muskotnöt och blanda till en jämn smet med elvispen. Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir större. Tryck ihop degen till en klump med fingrarna. Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fyra delar.
Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 20 minuter. Låt svalna bara en kort stund, ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar.
/E.

Inga kommentarer: